Wanneer schakel je een communicatieadviesbureau in?

Gehoord worden is een uitdaging in onze drukke wereld. Je wilt je als bedrijf of organisatie graag positioneren op een manier die past bij jou, je product en je doelgroepen. Scherp durven zijn, opvallen en tegelijk dicht bij jezelf blijven. Al je inspanningen om daarin te slagen draaien om communicatie. Een communicatieadviesbureau kan je helpen om met al je interne en externe communicatie in de roos te schieten.

Wat is een?

Een communicatieadviesbureau helpt jouw organisatie allereerst om scherp te krijgen wélk verhaal je te vertellen hebt. Draait de boodschap om je producten of diensten, om je unieke aanpak? Of om een ander onderscheidend aspect, zoals je kijk op duurzaamheid, sociale betrokkenheid of innovatie? Zodra de boodschap duidelijk is, creëert een communicatieadviesbureau een concept om die boodschap over te dragen. Een concept is een abstract idee over het bereiken van de doelgroepen met de gekozen boodschap. Na de conceptuele fase, helpt een communicatieadviesbureau je met effectieve contentcreatie, zodat jouw boodschap de doelgroep raakt. Daar horen ook de juiste formats en kanalen bij. 

man bij een communicatieadviesbureau, ideeën bespreken op een whiteboard

Wat doet een communicatieadviesbureau?

Een communicatieadviesbureau kan je helpen bij alle vormen van communicatie die je nodig hebt om je organisatie tot en succes te maken. Bij interne communicatie kan het gaan om presentaties, brainstormsessies of bijvoorbeeld conflictmanagement. Bij externe communicatie kun je denken aan alles wat er nodig is om effectief zaken te doen met je klanten. Van brieven, brochures en mailingen, tot websites, campagnes en evenementen.

Voert een communicatieadviesbureau ook eenmalige opdrachten uit?

Je kunt de meeste bureaus zeker inschakelen voor een losse opdracht, klein of groot. Bijvoorbeeld het schrijven van een mailing, of het maken van een logo of website. Je kunt ze ook als partner betrekken bij de ontwikkeling van je bedrijf. Vaak betaalt zich dat snel terug. Immers, zo goed als jij je vak kent, zo goed verstaan zij de kunst van het verbinden van jouw merk met je doelgroep. Als zij hun werk goed doen, staat jouw merk beter in de markt en verkoop je meer. Als partner, kan een bureau zich onder meer bezighouden met branding, marketingcommunicatieplannen of contentcreatie.

 Bij Rebelieve nemen wij graag losse, eenmalige opdrachten aan. Nog liever gaan we een partnerschap aan met jou als klantorganisatie. Want hoe beter we jouw merk en je doelgroepen kennen, des te scherper en proactiever kunnen we je helpen met de communicatie.

Welke disciplines heeft een communicatieadviesbureau in huis?

De belangrijkste disciplines die een communicatieadviesbureau in huis heeft zijn: strategisch inzicht, kennis van (digitale) communicatie, en creatieve vaardigheden. Denk bij dat laatste aan tekstschrijven (copywriting), ontwerp (design), foto- en videografie of video-animatie. Bij Rebelieve onderscheiden wij deze diensten: branding & advies, copy, design & websitecreatie, video & animatie, en social media management. We onderscheiden ons van andere bureaus die dit bieden onder meer door onze tweetaligheid (native Engels en Nederlands).

Is er een verschil tussen communicatieadviesbureau, marketingbureau en reclamebureau?

Vanouds deden een communicatieadviesbureau, een marketingbureau en een reclamebureau niet hetzelfde. Een marketingbureau werkt vooral op strategisch niveau. Zij helpen je bijvoorbeeld met positionering, doelgroepenonderzoek of een strategisch plan. Een communicatiebureau richt zich op de tactische kant. Zij zetten het positioneringsonderzoek en de strategie om in een creatief concept met een heldere boodschap. En dat concept werken ze vervolgens uit in content, middelen en kanalen.  Een reclamebureau houdt zich traditioneel bezig met het realiseren en uitvoeren van strategie en concept. Ze creëren de website, maken de folders of laten de beursstand bouwen. Tegenwoordig zijn er veel bureaus waarin deze functies in elkaar overvloeien. Dat geldt ook voor ons bureau, Rebelieve.nl.

laptop open met gmail icoon, bij een communicatieadviesbureau

One-stop shop voor marketing en communicatie

In de praktijk van vandaag worden de  termen communicatieadviesbureau, marketingbureau en reclamebureau vaak door elkaar gebruikt. Vaak in combinatie met allerlei bijvoeglijke naamwoorden: online, digitaal, all-in, full-service, SEO, creatief. Veel bureaus kun je omschrijven als marketingcommunicatiebureaus, ook wel marcombureaus. Zoals gezegd, geldt dit ook voor ons bureau, Rebelieve.nl. We vertegenwoordigen verschillende van – of al – de functies en disciplines die we hierboven hebben genoemd. En voor de disciplines die we niet zelf in huis hebben schakelen we vertrouwde partnerbureaus in. Zo vormen we samen die one-stopshop voor marketing en communicatie die jouw merk en jouw doelgroepen bij elkaar brengt.

Waarom zou ik voor communicatieadviesbureau Rebelieve kiezen?

Zoek je een partner die met en voor jouw organisatie de marketing en communicatie naar een hoger plan kan tillen? Neem gerust contact op met ons bureau, Rebelieve:

 

  • Marketing-, communicatie- en contentspecialisten met ruime ervaring en een brede blik
  • Sterk in zowel B2B- als B2C-communicatie
  • Internationaal georiënteerd: Nederlands en native Engels
  • Snelle schakelaars
  • Doelmatige probleemoplossers
  • Een leuk en creatief team om duurzaam mee samen te werken